Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe Örneği

A+
A-

İçindekiler

Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe Örneği

Tüketici Hakları Kanunu ‘na konu uyuşmazlıkların karara bağlanması ve sonuçlandırılması görevi Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri ‘ne aittir. Bu konuda görevlerin ayrıştırılması için bir sınır belirlenmiştir. 2017 Yılı Tüketici Mahkemesi sınırı 3610 TL olarak belirlenmiş, bu rakamdan daha aşağıda olan tüketici şikayetleri ile ilgili olarak yetki ise Tüketici Hakem Heyetleri ‘ndedir. Tüketici Mahkemesi ‘ne dava açmak ya da Tüketici Hakem Heyeti ‘ne başvuruda bulunmak için bir dilekçe gerekecektir. Bu dilekçenin hazırlanması çok önem arz edecektir, çünkü kararı verecek merciiler bizim dilekçemiz üzerinden bir karar tesis edecektir. Bugünkü yazımızda sizlere Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe Örneği paylaşımında bulunacağız.

Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe Örnekleri

Ayıplı Mal Veya Hizmet Halinde Açılacak Dava Dilekçesi

tüketici mahkemesi dilekçesi

Tüketici mahkemesi ayıplı mal için dava açma

İmalatçının Hukuki Sorumluluğundan Doğan Tazminat Davası Dilekçesi

tüketici heyeti mahkemesi

İmalatçının Hukuki Sorumluluğundan Doğan Tazminat Davası Dilekçesi

Satış Bedelinin İadesi Davası Dilekçesi

satış bedelinin iadesi için dilekçe

Satış bedelinin iadesi davası dilekçesi

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz Dilekçesi

tüketici sorunları

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz Dilekçesi

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına Karşı İtiraz Dilekçesi

tüketici sorunları

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına Karşı İtiraz Dilekçesi

Resimleri büyütmek için dilekçe örnekleri üzerine tıklayınız.

Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe Örnekleri Word Formatında

Dilekçe örneklerimizi bilgisayarınıza indirmek ve üzerinde düzenleme yapmak için lütfen aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Ayıplı Mal veya Hizmet Halinde Açılacak Dava Dilekçesi

İmalatçının Hukuki Sorumluluğundan Doğan Tazminat Davası Dilekçesi

Satış Bedelinin İadesi Davası Dilekçesi

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına İtiraz Dilekçesi

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına Karşı İtiraz Dilekçesi

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararına Karşı Yapılan İtiraza Cevap Dilekçesi

Tüketici Mahkemesi Dava Dilekçe si hazırlamadan önce; bu konuda hazırlamış olduğumuz Tüketici Mahkemesi Dava Açma adlı yazımıza göz atmanız yararınıza olacaktır. İlgili yazımıza ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  TCK 125 Madde : Hakaret Suçu Dilekçe Örneği

Sitemizde paylaşmış olduğumuz dilekçe örnekleri tamamen bilgi paylaşımı amaçlı olup, sonradan bir hak kaybı yaşamamak adına alanında uzman bir hukukçudan yardım almanız yararınıza olacaktır.

Bir mum diğerini yakmakla ışığından birşey kaybetmez ! Yazımızı Facebook ve Twitter üzerinden paylaşmak ya da beğenmek için sosyal medya butonlarımızı kullanabilirsiniz.



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 34 YORUM
  1. Ahmet bugra dedi ki:

    Dilekçe örnekleriniz için tesekkurler. Iyi çalismalar

  2. Faruk dedi ki:

    Seat servisini tuketici hakem heyetine sikayet etmistim ve hakli bulundum. Servis avukati araciligiyla tuketici mahkemesinde dava acmis. Yani davali olmusum.
    mahkemeye bende dilekce mi yazmaliyim savunmami yazmaliyim bilmiyorum. Bu konuda yardimci olun lutfen. Taslak seklinde cok acil mail adresime mahkemeye vermem gereken neyse yollayiniz lutfen. Tesekkurler.

  3. Admin dedi ki:

    Merhaba Faruk Bey;

    Tüketici Hakem Heyeti kararlarına taraflar itirazda bulunabilir. İtirazın inceleneceği mercii ise; Tüketici Mahkemeleridir. Yani sizin Hakem Heyeti tarafından haklı görüldüğünüze dair karara muhtemelen Seat Servisi avukatı aracılığıyla itiraz etmiş diye düşünüyoruz. Bu noktada mahkeme tarafından size muhtemelen bir duruşma günü verilmiş olması lazım. Hakem heyetine ibraz ettiğiniz ve yine varsa o aşamada ibraz edemediğiniz delilleriniz bunları hazırlamanızda yarar var. Öncelikle şunu sormak istiyoruz; tarafınıza tebligat ile gelen evrakta tam olarak ne yazıyor; söylediğimiz şekilde bir itirazdan ötürü mü Tüketici Mahkemesine dava açılmış ? Bunu biliyor musunuz?

  4. özden dedi ki:

    mrb tatil borsasına hiç tatile gitmediğimiz halde 7000 tl ödedik yinede bize icra açmışlar. şikayet için ne yazmam lazım.

    1. Admin dedi ki:

      Merhaba;
      Öncelikle geçmiş olsun. Yapmanız gereken; ödediğinize ilişkin tüm belgeleri toplayıp, bununla birlikte size ödeme emri gönderen İcra Müdürlüğüne dilekçe ile başvurup, icraya itiraz etmek olacaktır. Ödemeyi yaptığınıza dair makbuz, dekont, banka hareketi, vs. varsa bunu muhakkak dilekçeniz ekinde sunmalısınız. Bu işlerin süreli olduğunu unutmayın, vakit geçirmeden başvurunuzu yapınız. Sitemizde İcraya İtiraz Dilekçe Örneği bulabilirsiniz.

    2. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhabalar Özden, Kesinlikle vakit kaybetmeden icraya itirazınızı yapın, ödemiş olduğunuz belgeleri de dilekçenize ekleyin, ayrıca ödeme yaptığınız halde sizden bu parayı tahsil etmeye çalışan firma yetkilileri hakkında dolandırıcılık iddasıyla savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.

  5. tuğba dedi ki:

    Merhaba 2016 yılında hakem heyetine disya masrafi idaesi için başvuruda bulundum 2000 tl bakiye tarafıma iade edildi.sonrasında 2016 yılında banka bana itiraz davasi açmış ve kazanmış fakat elime herhangibir tebligat ulaşmamış olması sebebiyle mahkeme kapanmış ve banka 2018 yılı için tarafıma 3 gün içerisinde ödeme emri gòndermiştir. Avukatı aradığımda ituraz hakkımı olmadığına bu bedeli geri alamacağıma boşuna uğraşmamam gerektiği bilgisi verilmiştir.haklarım hakkinda hangi avukata gitsem bundan bir sonuç alamacağım bilgisini verdi.mağdur oldum avukat 2000 tl ödemeye 950 tl avukat masrafı talep etmektedir.konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Tuğba hanım, hakem heyetine bildirmiş olduğunuz veya MERNİS adresinize usulüne uygun olmayan bir tebligat yapılarak kesinleşme yapılmış ise bu konuda hakem heyetine başvurabilirsiniz ancak olayın üzerinden uzun bir süre geçmiş olması bunu zorlaştıracaktır, ayrıca karar kesinleşmeden size nasıl geri ödeme yapıldı anlayamadım, bu konuyu iyice araştırmanızı işlemlerin yasal olması halinde ödemeyi yapmanızı tavsiye ederiz.

  6. Ugur dedi ki:

    Merhaba bir haftadır ugrastigimiz bir konu var yardımcı olursanız çok memnun olcam dar gelirli bir aileyiz çocuk okutuyoruz evde tek kişi calisio ek iş yapmak için 1999 model şahin aldık pazartesi günü belki 30 km gitmedi akşamı bozuldu internet ilanında bakımlı masrafsız yazan araç 24 saat olmadan bozuldu ertesi gün galeriyi aradık oraya gelene kadar motor yanar aldirin dedik aracıma su koyup getirin sorun yok dediler arac galeriye bile gidemeden yolda kaldı şimdi 5000 masrafi var siz yaptınız diyorlar ama yarısini biz karsilariz yarısını verin alın aracı dediler.tuketici mahkemesine basvuracam dedim arac 2.el garantisi yok elinizden geleni yapın diolar Mahkemeyi kazanma şansım olur mu

  7. Ugur dedi ki:

    Merhaba bir haftadır ugrastigimiz bir konu var yardımcı olursanız çok memnun olcam dar gelirli bir aileyiz çocuk okutuyoruz evde tek kişi calisio ek iş yapmak için 1999 model şahin aldık pazartesi günü belki 30 km gitmedi akşamı bozuldu internet ilanında bakımlı masrafsız yazan araç 24 saat olmadan bozuldu ertesi gün galeriyi aradık oraya gelene kadar motor yanar aldirin dedik aracıma su koyup getirin sorun yok dediler arac galeriye bile gidemeden yolda kaldı şimdi 5000 masrafi var siz yaptınız diyorlar ama yarısini biz karsilariz yarısını verin (hata bendeyse yarısını neden karşılıyor o halde) alın aracı dediler.tuketici mahkemesine basvuracam dedim arac 2.el garantisi yok elinizden geleni yapın diolar Mahkemeyi kazanma şansım olur mu lütfen acil cvp bekliyorum

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Uğur bey, her ne kadar satın almış olduğunuz araç ikinci el ise de, satıcı oto galerisinin araca ilişkin yükümlülüğü bulunmaktadır ancak aranızda yapmış olduğunuz bir satış sözleşmesinin olması veya aracın satış işleminin yapılmış olması gerekmektedir, böyle bir durumda Tüketici Mahkemesine dava açarak satıcıdan zararınızın karşılanmasını talep edebilirsiniz, davanın sonucu hakkında kesin bir şey söylememiz doğru olmayacaktır ancak Tüketici Mahkemesi tarafından satıcının kusurlu bulunması halinde zararınızın karşılanmasına karar verilecektir.

  8. umut dedi ki:

    merhaba işletim ücretiyle alakalı tüketici hakem heyetine başvuru yaptım, basvuru kabul edildi fakat karşı tarafın yani bankanın avukatı buna itiraz etti ve tüketici mahkemesine başvuru yaptı, benim de buna karşı dilekçe yazıp itiraz da bulunmam ve savunma yapmam gerekiyor fakat itiraz dilekçesini bulamadım yukarıdaklerden farklı olarak savunma niteliğinde olmadı..lütfen yardımcı olur musunuz.?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Umut bey birebir aynı olmasa da avukatın vermiş olduğu savunmaya karşı cevap dilekçesi yazabilirsiniz, sitemizde bulunan cevap dilekçelerini talebinize uygun şekilde uyarlayabilirsiniz. Arama butonundan cevap dilekçesi şeklinde aratırsanız örneklere ulaşabilirsiniz.

  9. yasemin dedi ki:

    MERHABALAR ben Yasemin vodofone evde net interneti ni satın aldım 4 ay önce . şimdi internetim uyarı veriyor nete giremiyorum yapılması için müşteri hizmetlerini aradım 26/10/2018 tarihinde arızxa kaydını açtırdım hali hazırda geri dönüş yapılamadı . İlgilenmiyorlar tüketici haklarına başvurmak istiyorum hangi yolu izlemeliyim.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Yasemin hanım Tüketici Hakem Heyetine başvuru ile ilgili yazmış olduğumuz makalelerimizden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Sorunlarınızı cözmeniz dileği ile iyi günler dileriz.

  10. özgür özer dedi ki:

    merhaba;
    thh kararına itiraz edilerek tüketici mahkemesi dava açılmıştır. dava farklı ilde. savunma yazımızı ve delilleri mahkemeye posta yoluyla ulaştırabilirmiyiz. yoksa sadece duruşma günü davaya katılmazmı gerekli.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Özgür bey, Tüketici Mahkemesine yapmış olduğunuz başvurunuzu yani davanızın duruşmasını takip etmeniz gerekmektedir. Duruşma gününden önce başka bir ildeki nöbetçi Tüketici Mahkemesi aracılığıyla delillerinizi ilgili mahkemeye gönderebilirsiniz.

  11. Mahmud Sami dedi ki:

    Merhabalar. 31 Ağustos 2018 tarihinde satın almak için mal sahipleriyle anlaştığımız dükkan bedeli olan 10.000 tl kapora bedelini emlakçıya verdik. Mal sahipleri vekalet alacaklarını söyleyip 3 ay süreci uzattılar ve en sonunda da 20 kasım 2018 tarihinde kendileri vaz geçtiler. Buna rağmen emlakçı kapora bedelini vereceğini söyleyip işi uzatmakta ve oyalamaktadır. Bu durumda ne yapmak gerekmektedir.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Mahmud Sami, elinizde bir sözleşme ve parayı ödediğinize ilişkin bir belge varsa bunu icra yolu ile de tahsil edebilirsiniz, icra işlemi başlatmadan önce emlakçıya noter aracılıgıyla ihtarnamede gönderebilirsiniz. Sözleşmede ayrıca cayma bedeli belirlemişseniz bunu karşı taraftan talep edebilirsiniz.

  12. SEZAİ ŞAHİN dedi ki:

    Merhabalar, BEDAŞ , bina sakinlerinin tamamına kaçak elektrik kullanım cezası uygulamıştır. Oysaki binamızın elektriği tek sayaç üzerinde işliyordu (şantiye sayacı) – bina sakinleri birleşerek BEDAŞ’a dilekçe verdik, sayaçlarımızı aldık, kendimiz montajını yaptırdık. Sözleşme yapmak için, 3-4 ay kapısını aşındırdıktan sonra bir gün telefon mesajı aldık. Kaçak elektrik kullanım cezası tarafımıza çıkarıldığını öğrendik. Tam bir gün sonra elektriklerimizi kestiler. Tüm sakinler Bedaş-B.Paşa şube müdürlüğüne giderek cezalarımızı ödedik. Diğer CK Boğaziçi Elektrik abone servisine giderek sözleşmelerimizi yaptık. Benim saatim halen mühürlenmedi. sisteme bakıyorlar aboneliğimi BEDAŞ görmüyor, CK Boğaziçi Elektrik ise kaçak elektrik borcumun ödendiğini görmüyor, iki kurum arasında arasında irtibat neredeyse yok! halen tarafıma kaçak borç bilgilendirmesi gelip duruyor, psikolojimiz BEDAŞ tarafından alt üst olmuş vaziyettedir. Bu kurumu tarafıma haksız uğrattığı maddi kaybım ile bize yaşattığı psikolojik sorunlar için tüketici mahkemesine dava açmak istiyorum, yol gösterebilir misiniz? İyi çalışmalar.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Sezai bey, BEDAŞ veya CK Boğaziçi Elektrik Dağıtım Aş. yetkililerine gerekli başvurularınızı yaparak şikayet ve taleplerinizin değerlendirilmesini talep edebilirsiniz, sonuçsuz kalması halinde uğradığınız zararın miktarını esas alarak Tüketici Hakem Heyetine veya Ticaret Mahkemesine dava açabilirsiniz, ancak tam olarak bu durumun nasıl değerlendirileceğini yönünde ayrıntılı bilgi almak için, delileriniz ile birlikte bir avukata başvurmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca sitemizde bulunan bu konudaki makalelerimizi okuyarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

  13. Savas akıcı dedi ki:

    Selamun aleyküm ben 2008 1.4jetta araç aldım 217000 binde 218000 de araçım bozuldu istopetti bidaha calısmadı cekiciyle tamira görürdüm konpile motor istiyordenildi vede yaptırmaya calıştım masraf 11000 lirayı buldu vede malsahibine bildirdim ödemegibi bi gücümyok dedi bende hukiki yollardan hakkımı arıcamdedim kendim kuaför oldugum dan vazlabi kilometreyapmıyorum oyüzden 3bucuk ay oldu alalı bende mahkemeye vaşvurabilirmiyim saygılar

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Savas bey mevcut olan bir kusur saklanarak satış gerçekleşmis ise başvurabilirsiniz ancak sonradan meydana gelebilecek bir arıza nedeniyle satıcı kusurlu bulunmayacaktır sonuçta satın aldığınız araç ikinici el, burada önemli olan kusur durumunun gizlenip gizlenmediği, satış anında ve öncesinde kusur bulunup bulunmadı.

  14. Şanver özçelik dedi ki:

    Ptt aracılığı ile Aktif banktan tüketici kredisi kullandım kredi mi ödeyemedigim için aktif bank beni hacize veriyor şimdi 2 aydır sgk dan aldığım emekli maaşımın hepsini aldı ben avukatı aradığımda bana kredi kullanırken imzalatılan kredi sözleşmesinde yer alan kredim ödenmediği taktirde emekli maaşımın tamamını alır ibaresine hatırlattı ve dedi ki donuna kadar biz alırız ama ben böyle bir madde olduğunu bilmiyordum ve emekli maaşımdan başka hiç bir gelirim yok ne yapmam gerekiyor? Acılan icra dairesine bende icra kanalı ile emekli maaşımdan başka gelirim yok emekli maaşımdan kesinti yapamazsınız diye dilekçe verdim ama kimse tınlamadı ptt ye gittiğimde maaşınızda haciz yok talimatla parayı çekiliyorlar dedi tüketici mahkemesine mi başvurmalıyım lütfen bana nereye başvuru yapacagimi ve dilekçe örneği gönderirseniz memnun olurum.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Şanver bey, Çekilen kredilerde düzenlenen sözleşmelerde ilgili banka aracılığıyla maaşın hesaptan otomotik olarak aktarılması ile ilgili taahhüt alınmakta, emekli maaşınızın başka bir bankaya yatırılması için talimat verirseniz belki otomatik olarak kesinti yapılmasını engelleyebilirsiniz. İcra takiplerinde emekli maaşlarından yapılan kesintilere itiraz edildiği takdirde kesinti işlemi yapılmamaktadır. Yine bu konuda ayrıntılı bilgi için bir avukata danışmanızı tavsiye ederiz.

  15. Şanver özçelik dedi ki:

    Merhabalar hesabıma bloke konduğu için başka bankaya talimat veremiyorum nasıl bir yol uygulamalıyım?tüketici mahkemesine mi?yoksa icra müdürlüğüne mi başvuru yapmalıyım?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Şanver bey icra takibi olmadığı için icra dairesine başvurmanız birşey değiştirmeyecektir, ayrıca bu olay Tüketici Mahkemesinin konusu değil, maaş aldığınız banka ile görüşerek talimatı iptal ettirmeye çalışın, karşı taraf ile nasıl bir sözleşme düzenlediginizi bilemiyorum ama bir avukatla birebir görüşmeniz faydalı olacaktır

    2. Şanver özçelik dedi ki:

      Teşekkürler mehmet bey ptt den maaş alıyorum ptt ile görüştüm bizi ilgilendiren bir durum yok aktif bank in avukatı ile görüşün dedi görüştüm avukat bana size ilettiğim gibi davrandı tüketici mahkemesine başvuru yapamıyorsan kredi çekerken bana bilgi vermeden matbu evrak imzalattılar yazılar zaten çok küçük ben böyle bir ibare olduğunu bilmeden imzaladim(maaşımdan otomatik kesinsin talimatını ) onu nasıl kaldırabileceğim,tüketici hakem heyetine mi başvuru yapsam olur mu ?lütfen bana yardımcı olun.

  16. Enes dedi ki:

    Merhabalar 30.11.2018 de turkcelle sözlü olarak görüşmemizde ücretsiz kurumsal şirket hatlarımızın 4 tanesine hediye olarak cihaz göndereceklerini söylediler bizde bunu hediye ise kabul edebiliriz ama extra bir faturaya ek olacaksa istemiyoruz diye bir beyanda bulunduk.
    Normalde 2 yıldır turkcele 430-450 tl arasında fatura öderken (6 adet hattımıza) cihazlar geldikten sonra 3 aydır 780-930-980 tl meblalar ödemeye başladık bize kurumsal atanan şirket temsilcisinin işten ayrıldıgını söyleyerek yeni atanan arkadaşın bu konuda bilgisi olmadığından size dönüş sağlayacağım demesine rağmen olumlu bir sonuç aylardır sağlayamadı ve her ay yüksek meblada fatura ödemeye devam ediyoruz.
    Başka bir operatöre geçtiğimizde çok yüklü bir meblada cayma bedeli çıkacak BTK ya yazdığım dilekçe cevaplarına göre yazılı ve imzalı sözleşmemiz olduğunu yazmışlar ama bize sözlü olarak hediye ettiklerini söylemişlerdi bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyiz ve mahkeme açsak ne gibi durumla karşılaşırız bilgi ve yardımcı olursanız çok memnun oluruz teşekkürler.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Enes bey, BTK ya yeniden şikayet dilekçesi yazarak yazılı bir sözleşme yapılmadığını ve müşteki temsilcisi ile yaptığınız kayıtların dinlenmesini talep edebilirsiniz, Tüketici Hakem Heyetine de başvurabilirsiniz ancak sonucun ne olacağı ile ilgili kesin bir şey söylememiz mümkün değil.

  17. İbrahim dedi ki:

    Bir inşaat şirketinden konut aldım. Peşinatımı ve taksitleri ödedim. Ben taksitleri öderken firmadan aradılar. Söz verdiğimiz konuları yapmayacağız. Sizinle protokol yapalım altı ay içinde paranızı ve bizdeki senetleri verelim dediler. Bende kabul ettim ve protokol yaptık. Aradan üç ay geçti paramı hala vermediler. Sürekli oyalıyorlar, vereceğiz diyorlar. Paran enflasyon karşısında eriyip gidiyor. Protokol yaptığıma pişman oldum. Protokol da yazan 6 ay dolmadan mahkemeye başvurabilir miyim? Yada 6 ay dolunca paramı vermezlerse, mahkemeye başvurup yasal faizi ile birlikte talep edebilir miyim? Teşekkür ederim.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba İbrahim bey,
      Öncelikle ilgili firma ile 6 aylık bir sözleşme imzalamışsınız, 6 ay içerisinde yani son güne kadar bir ödeme yapmazlarsa ilgili şahıslar hakkında yasal işlem başlatabilirsiniz, süresi içerisinde ödenmemesi halinde ilgililer hakkında yasal işlem yapabilirsiniz, burada şöyle bir durum var protokol yaptırmasaydınız ne olurdu, aslında yine ilgili firmanın konutları teslim tarihine kadar bir şey yapamazdınız, sadece sözleşmeden cayma hakkınızı kullanabilirdiniz bu durumda da ilgili firma yasal faiz ödemeyecek ve ödemiş olduğunuz paradan başka kesintiler yapabilecekti, yine de ayrıntılı bilgi almak için bir avukata danışmanızı tavsiye ederiz.

  18. YELİZ dedi ki:

    MERHABA 1 HAFTA ÖNCE BİR ARAÇ ALDIM SAHİBİNDEN.COMDAN ARABANIN 1 AY ÖNCE YAPILMIŞ EKSPERİNE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR KUSURU YOKTU FAKAT DAHA ERTESİ GÜN ARAÇ ARIZA VERMEYE BAŞLADI ARABA ÇALIŞIYOR ANCAK ARIZA VERİP BİR 10- 15 DK BEKLEMEK GEREKİYOR SONRASINDA GİDİYOR BENDE ALDIM SERVİSE GİTTİM SERVİS 16.000 TL LİK MASRAF ÇIKARDI BUNLARIN DEĞİŞMESİ GEREK DEDİ GALERİ KABUL ETMİYOR BU DURUMDA TÜKETİCİ MAHKEMESİNE BAŞVURMAK İSTİYORUM TUTAR YÜKSEK OLDUĞUNDAN HAKEM HEYETİ BAKMIYORMUŞ ADLİYEDE BULUNAN TÜKETİCİ MAHKELERİNİN BAKTIĞINI SÖYLEDİLER BURAYA GİTTİĞİMİZDE AVUKAT TUTUN DİYORLAR YANİ AVUKAT OLMADAN OLMUYORMU NE YAPMAMIZ GEREKLİ BİZE BİR YOL GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Yeliz hanım,
      Avukat tutmak zorunda değilsiniz, kendinizde tüketici mahkemesine dava dilekçesi yazarak dava açabilirsiniz, bahsettiğiniz olaya benzer emsal kararları internetten bulabilirsiniz, bunları ve diğer delillerinizi de dava dilekcenize ekleyebilirsiniz. Ancak avukatınız olmadığı için dava ve duruşmaları bizzat takip etmeniz gerekiyor.


Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016