Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği 2020

A+
A-

Dilekcesepeti.com olarak siz değerli okurlarımız için bu yazımızda Anlaşmalı Boşanma Protokolü ile ilgili detaylı bilgiler verecek ve yine bu konuda hazır olan protokol örneklerimizi istifadenize sunmaya çalışacağız.

İçindekiler

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir

Anlaşmalı boşanma protokolü; boşanmaya karar veren tarafların karşılıklı olarak aralarında imzaladıkları, maddi ve manevi tüm sonuçları üzerinde anlaştıklarını gösteren protokoldür.  Anlaşmalı boşanma protokolünde tarafların herhangi bir açık kapı bırakmadan anlaşmaları gerekmektedir. (Örneğin, çocuk varsa velayetinin kimde olacağı, esyaların paylaşımı, nafaka verilecekse verilecek olan nafaka miktarı gibi)

4721 Sayılı Medeni Kanunda Anlaşmalı boşanmanın şartlarından biri olarak kabul edilen anlaşmalı boşanma protokolü, boşanma dilekçesi ile birlikte mahkemeye sunulabildiği gibi, dava sürecinde de sunulabilir.

Mahkeme Kararında Anlaşmalı Boşanma Protokolünün Önemi

Taraflar tüm yönleri ile anlaşarak düzenledikleri boşanma protokolünü mahkemeye sunduktan sonra, yargılamayı yapan Aile Mahkemesi Hâkimi Anlaşmalı Boşanma Protokolünü inceler ve gerekli görmesi halinde protokole aykırı olarak da karar verebilir. Özellikle çocukların velayeti konusunda hâkim, protokolden bağımsız olarak, çocuğun menfaatini gözeterek karar vermeye çalışır.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanmalıdır

Taraflar, anlaşmalı boşanma protokolü ileride çekişmeye sebep olması muhtemel bütün konuları kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. Anlaşmalı boşanma protokolünde, çekişmeye konu olacak herhangi bir açık kapı bırakılması halinde, anlaşmalı boşanma davası çekişmeli boşanma davasına dönüşebilir. Bu nedenle düzenlenecek olan anlaşmalı boşanma protokolünün uzman bir hukukçudan yardım alınarak hazırlanmasında fayda vardır.

Boşanma Davası Açmak İçin Ne Kadar Para Gerekir

Boşanma davası açarken yapacağınız masraflar; dava açılması için ödenmesi gereken bazı harçlar ile birlikte avukat tutmanız halinde ödeyeceğiniz vekalet ücretidir. Bu konuda ayrıntılı olarak ele alınmış olan Boşanma Davası Ücreti 2020 Yılı İçin Ne Kadar adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Anlaşmalı boşanma protokollerinde, tarafların istekleri, talepleri ve beklentileri kişiden kişiye farklılık gösterebileceğinden, protokol, anlaşmalı boşanma davasına özel olarak hazırlanmalıdır. Taslak olarak hazırlanan anlaşmalı boşanma protokolleri üzerinde gerekli değişiklikler yapılarak, ileride çekişmeye konu olacak herhangi bir husus atlanmadan düzenlenmelidir. Birebir aynı olabilecek bir anlaşmalı boşanma protokolü olamaz, bu nedenle sitemizde örnek olarak hazırlanmış olan anlaşmalı boşanma protokolü üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak kendinize uyarlarken, bütün konulara değinildiğine ve herhangi bir hususun atlanmadığına dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bağkur Dilekçe Örnekleri 2019

Resimleri Büyütmek için üzerine tıklayınız.

avukatsız anlaşmalı boşanma protokolü örneği

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Anlaşmalı Boşanma protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği 2

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği

Word formatında bilgisayarınıza indirmek için lütfen aşağıdaki linklere tıklayınız.

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ 2020

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASINDA ANLAŞMA PROTOKOLÜ

Anlaşmalı boşanma konusunda bir protokol hazırlamadan önce ya da Anlaşmalı Boşanma Davası açmadan önce bu konudaki makalelerimize göz atmanız faydanıza olacaktır. Bu konuyla ilgili makalelerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Fatma dedi ki:

    Ya boşanma dilekçesi normal acele

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Fatma Hanım,
      Boşanma Dilekçesi Örneklerine buradan ulaşabilirsiniz. Talebinize uygun şekilde uyarlama yaparak boşanma dilekçenizi hazırlayabilirsiniz.


Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016