İcralık Borç Ödenmeyince Ne Olur (Tüm İhtimaller)

A+
A-

İcra işlemi, herhangi bir borç iddiasıyla başlatılan takip talebiyle başlar, borçlu olduğu iddia edilen kişinin icra takibine itiraz hakkı vardır. İcra takibine itiraz edilmemesi veya edilmiş olsa bile itirazın reddine karar verilmesi halinde takip kesinleşir. Takip kesinleştikten sonra da borçlunun başvuracağı bazı yasal yollar bulunmaktadır. Takip kesinleştikten sonra borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklı, borçlunun mal varlığı üzerine tedbir koydurabilir, haciz talebinde bulunabilir ve borçlunun taşınmazlarının satışını talep edebilir.

icralık borç ödenmemesi durumunda neler olur

İcralık Borç Ödenmeyince Ne Olur (Tüm İhtimaller)

İcra Borcu Ödenmezse Ne Olur

Borçlunun haklı bir sebebi olmadan icra takibine yapacağı itirazlar reddedilecektir. Bu haliyle borçlu, borcundan kaynaklı icra işlemi nedeniyle taşınmazları üzerine tedbir koyularak, maaşının bir kısmının haczine veya taşınmazlarının satışına karar verilerek, alacaklıya olan borcunu bir şekilde ödemeye mecbur bırakılacaktır. Üzerime hiçbir şeyim yok, icra borcu ödenmezse ne olur diye düşünebilirsiniz ama bunun ileride getireceği sorumluluk ve sıkıntılara da katlanmak zorunda kalırsınız. İcra dosyası nedeniyle yapılan işlemlerden dolayı hiç ummadığınız bir zamanda ve yerde istenmedik durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Haklı sebepler ileri sürerek yasal süresi içerisinde icra borcuna itiraz edilebilir. Bunları iki başlık halinde ele aldığımızda İmzaya İtiraz ve Borca İtiraz olarak adlandırabiliriz. Daha önce yazmış olduğumuz İcrada İmzaya İtiraz ve İcrada Borca İtiraz konulu yazılarımızla bu konuda ayrıntılı bilgi vermeye çalışmıştık. Bu nedenle icraya itiraz ile ilgili ayrıntıya girmeden genel konulara değineceğiz. Sitemizde bulunan bu konudaki makalelerimizi okuyarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

İcra Takibinin Kesinleşmesi Nasıl Olur

İcra takibinin kesinleşmesi iki şekilde olur;

  • Borçlunun takibe süresi içerisinde itiraz etmemesi üzerine, başkaca bir işlem yapılmadan takip kesinleşir. Borçlunun icra takibine itiraz etmemesi borcu kabul ettiği anlamına gelmektedir. Bu nedenle, daha önce de özellikle üzerinde durduğumuz ve altını çizdiğimiz gibi itiraz sürelerine dikkat edilmelidir.
  • Borçlu süresi içerisinde icra takibine itiraz etmiş ise, alacaklı borçlunun itirazının kaldırılmasını veya itirazın iptali yoluyla ortadan kaldırılmasını talep edebilir. Alacaklının talebinin kabulü halinde de takip kesinleşir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  ÇKS Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt Olmak İçin Belgeler ve Detaylı Rehber

İcra Takibi Kesinleşse Bile Borçlunun Başvuracağı Yollar

İcra takibi kesinleşse bile borçlunun başvuracağı yollar mevcuttur, bunlar;

  • Şikayet
  • Gecikmiş İtiraz
  • İcra Takibinin İptali veya Ertelenmesi
  • Olumsuz Tespit veya Geri Alma Davası

Olarak sıralanabilir. Alacaklının elinde İİY.nın 68, 68/a maddelerinde belirtilen belgelerden olmaması halinde, borçlunun itirazını hükümden düşürmek istiyorsa ancak itirazın iptali davası açabilir. Alacaklının elinde İİY.nın 68, 68/a maddelerinde belirtilen belgelerin bulunması halinde ise; isterse itirazın kaldırılması yoluna başvurabilir, isterse itirazın iptali davası açabilir. Bu konuda seçim hakkı alacaklıya aittir.

İcra Borcunun Ödenmemesi Nedeniyle Yaşanabilecek Olumsuzluklar

İcra takibinin kesinleşmesi ile alacaklı alacağını alabilmek için her türlü kanuni yolu deneyecektir. Borçlunun, icrayı ödemezsem ne olur, icra borcu ödenmezse ne olur, neyim var neyimi alabilirler, borçlu değilim neyimi alabilirler gibi söylemlerle icra müdürlüğünden gelen ödeme emrinin savsaklanması halinde birçok olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Her ne şekilde olursa olsun, icra müdürlüğünden tarafınıza yapılan tebligatları ciddiye almalı, tebligat elinize geçtiği gibi bu konuda uzman bir hukukçuya veya avukatınıza danışmalısınız.

icra borcunu ödemesem neler olur

icra borcunu odemedim ne olur

DİKKAT!!! Dolandırıcıların Yeni Yöntemi, İcra Müdürlükleri Kullanılarak Yapılan İcra Takipleri

Dolandırıcıların son zamanlarda kullandıkları bir yöntemlerden biri olan ve oltalama diye tabir edilen yöntemlerden biri de, kişisel bilgilerini ellerine geçirdikleri vatandaşlar hakkında icra takibi başlatılmasıdır. İlamsız olarak yapılan bu icra takiplerinde vatandaşlar icra müdürlüğünden kendilerine gelen evrakın yanlış geldiğini düşünerek, benimle ne alakası var benim böyle bir borcum yok düşüncesiyle dikkate almamaktadırlar. İşte tam bu davranış dolandırıcıların beklediği sonucu doğuracaktır. Süresi içerisinde bu icra takibine itiraz edilmemesi veya hiç dikkate alınmayarak itirazda bulunulmaması nedeniyle icra takibi kesinleşecek ve hiç borcunuz olmadığı halde icra takibinde belirtilen borcu ödemek zorunda bırakılacaksınız.

icralık olduğunuzu söyleyen dolandırıcılar var

icralik oldunuz diyen dolandiricilara dikkat edin

Özellikle, icra konularının ciddiyeti, yapılan işlemlerin birbirinden farklılık göstermesi, itiraz süreleri, takibin aşamaları ve icraya ilişkin diğer hususlar bilgi gerektirdiğinden, ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemeli, bu konuda uzman kişilere danışılmalıdır. Bu tür dolandırılma eylemleri herhangi bir yasal belgeye dayanmadığından zamanında yapılacak olan itirazlar takibi durduracaktır. İtirazınızdan sonra dolandırıcıların ellerinde herhangi bir hukuki dayanak olmadığından size yönelik işlemlerine devam edemeyeceklerdir.



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 151 YORUM
  1. Atilla dedi ki:

    Merhaba Mehmet bey ben bir çıkmaza girip bir banka ve iki Telekom şirketine borç yaptim belirli bir süre ödedim sonra ıssız kalıp odeyemedim bunun sonucu hapis cezası almam degilmi üzerime kayıtlı bir şey yok ikametgah da başka yerde görünüyor hapis cezası almam degilmi

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Atilla bey,
      İcra işlemlerinden dolayı taahhütte bulunmadığınız taktirde hapis yatmazsınız, sadece taahhüttü ihlal nedeniyle hapis işlemi uygulanmaktadır.

    2. Kaya dedi ki:

      Merhaba biz eşim ile beraber taahhüt verdik yapılandırma yaptık bizi korkkuttular indirim yapıcaz dediler bide üzerine ekleyip öyle yapılandırma yaptılar fakat onların belirledği mevlayı ödeyemiyoruz yarısı kadar falan ödedik şimdi mahkeme celbi gelmiş direk hapise mi atarlar bizi

    3. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Kaya bey,
      İcra borcu nedeniyle taahhütte bulunmanız halinde taahhütte bulunduğunuz miktarı düzenli taksitler halinde ödemeniz gerekmektedir, ödememeniz halinde taahhüdü ihlalden hapis yatabilirsiniz. ödeme gerçekleştiğinde hapis cezası verilmiş olsa bile ortadan kalkar. süresi geçen bütün taksitlerin ödemesinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

    4. Mustafa Karaman dedi ki:

      icraya itiraz ettim (süreyi uzatmak için). Ancak mahkeme görülecek ve haksız olduğum anlaşılacak, bu durumda mahkemenin isteyeceği ücretleri (cezai ücretler vs.) ödemezsem hapis yatar mıyım? Yoksa sadece ödeme sözü veripte ödemezsem mi hapislik olurum? Ek olarak ailemle yaşıyorum ve 2 TV var evde (farklı katlarda) bu durumda tüm ev incelenir mi, yoksa sadece tek kat mı incelenir? İncelenirse TV’na haciz gelir mi? Birde mikrodalga fırınımız var, bir tane haczedilir mi?

    5. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Mustafa bey,
      İcra takibinde taahhütte bulunmadığınız taktirde hapis yatmazsınız, taahhüttü ihlal nedeniyle hapis cezasına çarptırılırsınız. Haciz işlemi sırasında ikinci beyaz eşyalar, yatak olarak kullanılmayan oturma grupları veya zinet eşyaları gibi bir takım mallar haciz edilebilir, hangi malların haciz edilebileceği kanunda açıkça belirtilmiştir bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinmek için sitemizde yayınlanan makalelerden yararlanabilirsiniz.

  2. Erkan dedi ki:

    Bir banka aracılığıyla icra takibi başlatıldı yeni evlendim ama ikametgahım baba evi gözüküyor baba evine haciz işlemi uygulayabilirler mi

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Erkan bey,
      Haciz işlemi için babanızın bulunduğu eve gidebilirler, bu nedenle nüfus idaresine başvurarak mernis adresinizi sildirmenizi veya değiştirmenizi tavsiye ederiz.

    2. Mustafa özcan dedi ki:

      Merhaba benim icralık dosyam var borcumdan dolayı benim akrabalarıma mesaj atıyolar kapinızı kırip eşyalara haciz koyacaz akarabalarım la hep aram açıldı ne yapabilirim tşķler.

    3. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Mustafa bey,
      Sizin borcunuzdan dolayı akrabalarınıza rahatsız edici mesaj ve telefon araması yapılıyor ise ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olabilirsiniz. Bir borç varsa size aittir bu nedenle başka birinden tahsil edilme ve haciz yoluna gidilemez.

  3. Mutlu dedi ki:

    Merhabalar;bir bankaya borcum nedeniyle evime tebligat gorderdiler 7 gun icinde itiraz veya odeme yonunde…ilgili avukat burosuyla konustum kolaylik saglayin odeme konusunda diye belli bir miktar uatunde taksitlendirme yapamiyoruz dedi.Bende suanda oduyecek durumda degil ayarlamaya calisiyorum dedim bana cuma(yarin)dan icin tekrar gorusuruz oyleyse dedi.Bende odemeyi gerceklestiremezsem ne olur dedim eve gelip esyalara bakarlar borc miktari karsilaniorsa haciz edilir dedi karsilanmiyorsa alacakliya karsilanmiyor miktar diye solerler dedi karsilamaz esyalarimda bundan sonraki sureci nasil surdururler hapis cezasi durumunda ne kdr sure hapis cezasi var bide yapmam gereken bir durum varmidir bu surecte yardimci olurmusunuz tesekkurler

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Mutlu,
      İcra borcunun kesinleşmesi halinde yani yasal süre içerisinde itiraz edilmemesi halinde icra takibi başlar, taahhütte bulunmanız halinde bunu yerine getirmelisiniz aksi halde hapis cezası ise cezalandırma ihtimali bulunuyor, taahhütte bulunmassanız hapis söz konusu olmaz sadece varsa mallarınızda haciz işlemi yapılır

  4. nalan dedi ki:

    merhaba,
    ikamet adresim eski kocamın adresindedir.icra dosyalarım mevcut e devlette.konuyla ilgili herhangi bi durum söz konusu olabilirmi.yani üzerime kayıtlı herhangi bir mal varlığım yok.konuyla ilgili ikametimin bulunduğu adresten herhangi bir şey alabilirlermi.?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Nalan hanım,
      İcra işlemleri e-devlet de görünen adresinize dayanarak yapılabilir ancak belirtilen adres eski eşinize aitse ve artık siz o adreste oturmuyorsanız, haciz işlemi gerçekleştirilemeyecektir. Üzerinize kayıtlı bir şey yoksa sadece ikamet ettiğiniz evinizde veya işyerinizde haciz işlemi yapılabilir.

  5. Emrah dedi ki:

    Merhaba Hocam Birinin bana 5500 TL borcu vardı 2ay once noterden sözleşmeli senet imzalattırdım 2aylıktı senet ödemesi geldi aradım Kulak arkası yaptı bende yaklasık 10once Mahkeme ile ödeme emri gönderdim 2 dukkanı var restorant ile hayvan mamaları diye iş yerı ve evi üzerine değilse Teblig sonucuna göre Haciz emri verebilirmiyim ne yapmam lazım.

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Emrah bey,
      İcra işlemleri başlayarak alacağınız tahsil edebilirsiniz, borçlunun ödeme emrine rağmen süresi içerisinde borcunu ödemesi hâlinde haciz işlemi başlatabilirsiniz, bu maaş, işyeri veya ev için olabilir.

    2. Emrah dedi ki:

      Hocam Gönderdiğim Ödeme Emri tebligi Tc Üzerinden adresi bulunmasına diye tebliğ geri geldi bi arkadas dedi TK 21/2maddesince Mernisteki adres aynıysa Muhtara gönderilsin teblig Ne yapmam gerek akıl verirmisiniz Teşekkürler

  6. Helin dedi ki:

    Merhaba ben üniversite döneminde burs çıktı bir süre kredi bölümünden harcadım en son 200 TL ödeyebildim ve şuan maddi durumum olmadığı için ödeme yapamadım bana icra dairesinden ilamsız takipte ödeme emri geldi bu ne demek oluyor bundan sonra ne olucak adresim baba evi gözüküyor haciz işlemi mi başlatılacak bana bilgi verir misiniz lütfen

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Helin,
      Borç miktarının fazla olmamas nedeniyle Ödeme emrinde belirten miktarı ödemenizi tavsiye ederiz, aksi halde adı imza kayıtlı menkul ve gayrimenkuller üzerinde ve ikametgahınızda haciz işlemi yapabilir. Yasal faiz ve takip işlemleri nedeniyle asıl borç miktarından fazla bir para ödemek zorunda kalabilirsiniz, yasal süreyi gecirmemeye dikkat edin.

    2. Helin dedi ki:

      Yasal süreç bir hafta diye beyan edilmiş ondan sonra ne olur peki

    3. Serhad dedi ki:

      Merhaba Hocam Birinin bana borcu vardı noter onaylı sözleşme imzalattım gununde ödemedi İcra yoluyla tebliğ yolladm TC üzerindeki adresine tebliğ geri geldi iş yerine yolladm 3-4önce Bu Adam tebliği almassa ben değilim dese ne yapmam gerek ama gönderdiğim adreste oldugu kesin görüyorum orda .

  7. Hena dedi ki:

    Merhaba, issiz kaldigim donemde garanti bankasina kredi kartindan dolayi yapilandirma yaptigim borcum icraya verildi. Hukuk burosundan odeme emri geldi, odeyecegimi soyleyip taksitlendirme yapilmasi icin her gun hukuk burosunu aradim, taksit tutarinin odeyebilcegim bir tutara cekilmesi icin yalvardim yakardim.Ailemle yasiyorum ikemetgahim ora ve uzerime hic bir esya mal yok, eve gelip aileme ait esyalari alirlar diye korktugumu bildikleri icin haciz memuruyuz kiziniz bizi arasin diye babama ulasmislar. Ailemin haberi yok eve icra memuru gondermeyin demistim, amaclari tahminimce ailem destek olur borcumu kapatirlar diye duyurmaya calistilar, cunku gorustugum kisi baban kredi ceksin diyordu.Bu gun bir ay oldu dosyam acilali, ilk maasimla buroya gttim ve taksitkendirme yapalim imza atcam dedim.Uyapta butun her sey dahil borc bakiyesi 15.780 tl olan borcun vekalet ucreti yanlis yansitilmis oraya diyerek uzerine 500 tl daha koydu ve aylik 1.000 tl odeme ile 20 ay taksitlendirebilcegini soyledi.Yani toplam borcum faizlerle birlikte odeme taahhutune imza atarsam 20 bin tl olacak. Bu icrada normal bir faiz uygulamasi midir?İse gireli 2 ay oldu, maasima haciz gelmesini sirf faizlerden kaynakli istemiyordum ode ode bitmez diye:( Şimdi ise asgari ucretle calisan ve baska bankayada borcu olan biri icin odenmedigi takdirde sonunda hapis olan bir kagida o kadar yuksek bir aylik odeme miktari ve faizle imza atmak mantikli mi karar veremiyorum:( Sizce, her gun benim aradigim taksitlendirme istiyorum odeyecegim dedigim halde ailemi arayan bir buro, evime memur yollayip bana ait olmayan esyalari almaya calisir mi? Elimde nakitim olsa direk kapatcam, borc alabilsem destek cikanim olsa hemen kurtulcam su beladan, akilsiz basin cezasini boyle ayaklar cekiyor ve ben akillandim artik, daha bankalarla asla isim olamaz.Lutfen bana akil verin napacagimi hic bilemiyorum, simdiden tesekkur ederim

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Jena,
      Borç yapılandırması yapar ve taahhüt ettiğiniz taksitleri ödemezseniz taahhüdü ihlalden hapis cezası yatabilirsiniz, maaşlı yiste çalışıyorsanız bu sende icra dairesine mal beyanında bulunabilirsiniz, bu durumda maasinizdan kesintisi yapılır. Üzerinize ait bir şey yoksa haciz yapılamaz Mernis adresiniz ailenizden ayrı ise ailenizin evine de haciz için gidilemez sadece odeme yapmanız ya da taahhütte bulunmanız için baskı yapıldığı söyleyebiliriz, takdir sizin, ödeme yapma şansınız varsa yapılandırma yapmanızı tavsiye ederiz.

    2. Ismail dedi ki:

      Merhaba bizim biletlerden dolayı babama 170 milyar borç gelmiş tazminat babamım bütün malvarlığına devlet haciz etmiş borç ödenmezse ne olur

    3. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba İsmail bey,
      Borç kişiseldir bu nedenle babanız size kefil değilse sizin borcunuz yüzünden babanız sorumlu tutulamaz, böyle bir durum varsa süresi içerisinde itiraz edebilir. Kesinleşmişse haciz işlemi ve satış yapılabilir.

  8. Nimet dedi ki:

    Iyi aksamlar…ev sahibiz elden kiralari aldi sonra kombi bozuldu anlasmazlik cikti 3600 liralik kombi taktrmistim birde 1150 lira depozito vardi 9.500 lira kira borcu cikti bna itiraz ettim simdi bankada param yok ama 14.500 lira bloke konulmus odeme gucum yok kombide gitti nasil bir yol izleye bilirim telefon konusmalarinida dinlemediler her ay ust kata kardesine verince aradm uzerime bi dukkan var zar zor evi gecindiriyodu onu devredicem mecbur para yatiyo her ay magazadan bnde onla kirami faturalarimi oduyodum ne yapmam lazm lutfen yardm edin 🙏

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Nimet bey,
      İcra takibine itiraz hakkınız bulunmaktadır tebliğden itibaren 7 günlük süre içerisinde itiraz edebilirsiniz, borç kesinleşmişse ödeme yapmamaniz halinde haciz işlemi yapılabilir. Diğer hukuki durum ile ilgili dava açmanız gerekebilir bu konuda bir avukata danismanizi tavsiye ederiz.

  9. Kaya dedi ki:

    Merhaba biz eşim ile beraber taahhüt verdik yapılandırma yaptık bizi korkkuttular indirim yapıcaz dediler bide üzerine ekleyip öyle yapılandırma yaptılar fakat onların belirledği mevlayı ödeyemiyoruz yarısı kadar falan ödedik şimdi mahkeme celbi gelmiş direk hapise mi atarlar bizi

    1. Yasemin Solak dedi ki:

      Merhaba Mehmet Bey, ağbim şuan özel bir hastanede yoğun bakımda. Şuanki masrafları 100.000 TL. yi buldu. Durumu kritik. Ödeme yapılmasını istiyorlar. Fakat babamın ve benim bunu ödeyecek gücümüz yok. Ağbim oturduğu evi karısının üzerine yaptı. Babama veya bana bir ceza gelir mi?…

  10. Serhad dedi ki:

    Merhaba Hocam Birinin bana borcu vardı noter onaylı sözleşme imzalattım gununde ödemedi İcra yoluyla tebliğ yolladm TC üzerindeki adresine tebliğ geri geldi iş yerine yolladm 3-4önce Bu Adam tebliği almassa ben değilim dese ne yapmam gerek ama gönderdiğim adreste oldugu kesin görüyorum orda .

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Serhat bey,
      Tebligatı almaktan kaçınırsa tebliğ yapılmış gibi sayılır, ancak tebligat kanununa göre tebliğler usulüne uygun yapılmış ve 7 gün içinde itiraz yapılmaz ise bu aşamadan sonra borç kesinleşir ve haciz işlemi yapılabilir.

  11. Yasemin Solak dedi ki:

    Merhaba Mehmet Bey, ağbim şuan özel bir hastanede yoğun bakımda. Şuanki masrafları 100.000 TL. yi buldu. Durumu kritik. Ödeme yapılmasını istiyorlar. Fakat babamın ve benim bunu ödeyecek gücümüz yok. Ağbim oturduğu evi karısının üzerine yaptı. Babama veya bana bir ceza gelir mi?…

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Yasemin hanım,
      Öncelikle geçmiş olsun, Abinize acil şifalar diliyoruz, özel hastane sizden tedavi için bir belge veya senet aldıysa alacağının tahsilini talep edebilir. Hakkınızda bir icra takibi başlatildiysa, vakit kaybetmeden bir avukata danismanizi tavsiye ederiz.

    2. Yasemin Solak dedi ki:

      Çok sağolun, Mehmet Bey. Hastane bizden bir belge veya senet almadı , imzalatmadı. İlginize tşk ederiz.

  12. Emre dedi ki:

    Merhaba x bankasından kredi çektim ödeyemedim hacizlik oldu hiçbirşeyim yok ancak maaşımın 1/4 ü hacizlik yaklaşık 11000 borcum var ancak her ay 520 tl haciz işlemi aldıkları halde 2 ay önce sorduğumda 13600 borcum olduğunu söylediler avukat vekalet ücreti vesaire dendi ama dün konuştuğumda 1040 tl ödememe rağmen 13400 borcum olduğunu söylediler kısaca şunu sormak istiyorum bu borç faiz oranı normalmi

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Emre bey,
      İcralık durumlarda asıl borca faiz uygulanmakta, ayrıca avukat ücreti giderler de borçludan tahsil edilmektedir, bu nedenle bu oranın normal olduğu kanaatindeyim.

  13. Mustafa agirtopçu dedi ki:

    Üzerinize birşey yoksa ödemenin hic birşey yapamazlar

  14. Ahmet dedi ki:

    Merhaba ben sözlü tahahhütte bulundum amaa yerime getirmedim bununla ilgili hapis cezası gerektirir mi

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Ahmet bey,
      Herhangi bir hukuki niteliğinin olabilmesi için yazılı taahhütte bulunmanız ve ayrıca imzalamanız gerekmektedir, aksi halde sözlü taahhütte bulunmanın yasal bir sorumluluğunun olmadığı kanaatindeyiz.

  15. Aydın B dedi ki:

    merhaba,
    ödeme taahhütünde nasıl bulunulur.yazılı mı sözlü mü ve nereye

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Aydın bey,
      İcra borcundan dolayı Taahhütte bulunmak için İlgili icra müdürlüğünde alacaklı veya alacaklı vekilinin onayı ile yazılı olarak taahhütte bulunabilirsiniz, ancak taahhütte bulunduğunuz şekilde ödeme yapmazsanız taahhüdü ihlalden hapis cezasına çaptirilabilirsiniz.

  16. Mustafa dedi ki:

    Merhabalar ben a bankasından ev kredisi çektim onu düzenli olarak ödüyorum b bankasındanda ihityaç kredisi çektim yanlız onu ödeyemedim daha doprusu işsiz kaldım ödeyemedim şimdi diğer bakadan çektiğim ev kredisi ipotekli b bankası ipotekli evimin satışını isteyebilirmi sonuç ne olur

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Mustafa bey,
      İpote kalmayıncaya kadar haciz yapılamaz ancak Tapu üzerine tedbir konulabilir, ipotek kalktıktan sonra da haciz yapılabilir.

  17. melek dedi ki:

    merhaba; ben kredi kartımı kullandırdım. borçlu ödemedi. bana kaldı borç. icraya düştü, taksitlendirdim. son ay geldi. ama ben kapatamadım. çünkü aylık taksitleri düşük tutuldu, son aya borcun kalanı tamamen yazılmıştı. benim hepsini ödeme şansım yok şu an. tekrar taksitlendirme yapılır mı? yoksa bana hapis gibi bi durum karşıma çıkarmı?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Melek hanım,
      İcra borcundan dolayı taahhütte bulunmanız halinde taksitlerle bir veya birkaçını ödememeniz halinde hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz, ödeme yapılarak borç kapatılırsa hapis cezası da ortadan kalkar, yeniden taksitlendirme yapılmaz.

  18. Yunus dedi ki:

    Kolay gelsin Benim bir bankaya 400-450 TL borcum vardı. 3-4 ay ödeme yapmadım. Son 3-4 taksit kalmıştı. Miktar az diye ihmal ettim. Banka o borcu avukatta devretmiş . Bankadan son ödeme talimatı 30 Mayıs da geldi. Ama 3 ay ödeme yapmadım. 10 Haziranda icra dosyası açıldı adıma sonra avukat olduğunu iddia eden şahıs Mas HUKUK adına aradı ödeme yapmam için bana hesap numaraları verdi. 1050 TL ödemem yapmam gerektiği söylendi. Benim ne yapmam gerekiyor bilgi alabilirmiyim ?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Yunus bey,
      Hakkınızda icra takibi varsa icra müdürlüğüne başvurarak bu borcu kapatmanızı tavsiye ederiz, Avukat yapacağınız ödemelerde açıklama kısmına icra dosyasının adını ve numarasını yazarak borca karşılık ödeme yapıldığını belirtin.

  19. BAŞAK YILDIZ dedi ki:

    Merhaba,
    Bugün hukuk bürosundan şöyle bir mesaj geldi
    ‘GARANTİ BANKASINA OLAN İCRALIK DOSYANIZLA ALAKALI TARAFINIZA GEREK TEBLİGAT GEREK HUKUK BÜROSUNCA BİLGİ AKTARIMI YAPILDI. DOSYA KAPANIŞI SAĞLANMADIĞI TAKTİRDE MEVCUT İKAMETGAH ADRESİNİZE HACİZ İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEKTİR, EVDE KİŞİ BULUNMASI RİCA OLUNUR. KİŞİ OLMAMASI HALİNDE KAPI ÇİLİNGİR DESTEĞİ İLE AÇILACAKTIR VE EŞYALAR HACİZ EDİLİP ALINACAĞI TARAFINIZA BİLDİRİLİR.. İLETİŞİM NUMARALARI VS.

    Buna hakları var mı çalışıyorum niye maaş kesintisi yapılmıyor direk?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Başak hanım,
      Banka avukatları kendi kafalarına göre icra ve haciz işlemi yapamaz, icra dairesi aracılığıyla takip başlatılır, ödeme emri tarafınıza geldiğinde mal beyanında bulunabilirsiniz üzerinize kayıtlı mal varsa haciz edilebilir yoksa geliriniz sade maaşınız olduğunu bildirerek kesinti yapılmasını sağlayabilirsiniz, böyle bir durumda evinizde haciz yapılmayacaktır.

  20. turan dedi ki:

    merhaba İlamsız takiplerde ödeme emri kagıdı geldi ve harca esas toplam alacak 509.27 tl diyor. ve aşağıda belirtilen hesaba 7 gün içinde yatırın diyor.banka ise borç 1040 tl diyor normal midir.?

    1. Mehmet Zeki Tunçtürk dedi ki:

      Merhaba Turan bey,
      Gelen ödeme emri ile bankanın talep ettiği farklı şeylerden kaynaklı olabilir,


Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016