Tutuklamaya İtiraz Dilekçesi Örneği

A+
A-

Tutuklamaya itirazın nasıl, kimler tarafından yapılacağı konusunda daha önce yazmış olduğumuz Tutukluluğa İtiraz Nasıl Yapılır ve Tutuklamaya Kimler İtiraz Edebilir konulu yazılarımızla okurlarımıza bilgi vermeye çalışmıştık, bu yazımızda da tutukluluğa itiraz konusuna kısaca değindikten sonra tutuklamaya itiraz dilekçesinin nasıl yazılması gerektiği konusunda bilgi vermeye çalışacak ve hazırlamış olduğumuz tutuklamaya itiraz dilekçe örneğini sizlerle paylaşacağız.

Tutuklama Kararına İtiraz

Tutuklamaya itiraz, tutuklama kararını veren mahkemeye yapılır. Soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısı, şüpheliyi tutuklanması talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edebilir. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Savcısının tutuklama talebini yerinde görmesi halinde şüphelinin tutuklama kararı verebilir.

Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararına karşı itiraz, kararı veren Sulh Ceza Hakimliğine yapılır. Kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından verilen tutuklama kararlarına karşı itiraz talepleri tutuklama kararını veren mahkemeye yapılır.

Tutuklamaya İtiraz Süresi Ne Kadardır

Tutuklamaya itiraz 7 günlük süre içerisinde yapılmalıdır. Bu süre tutuklama kararının tebliğinden veya tefhiminden itibaren başlar. Tutuklamaya itiraz ile ilgili usul ve inceleme mercileri Ceza Mahkemesi Kanununun 268. maddesinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Tutuklama Kararına İtiraz Nasıl Yapılır

Tutuklama kararının tebliğinden veya tefhiminden itibaren 7 günlük süre içerisinde, tutuklama kararını veren mahkemeye veya Sulh Ceza Hakimliğine yazılacak olan bir dilekçe ile tutuklama kararına itiraz edilebilir. Talebin uygun görülmesi halinde ilgili mahkeme tarafından karar düzeltilebilir ancak talep yerinde görülmez ise reddine karar verilerek en geç üç gün içerisinde tutuklama kararının incelenmesi için yetkili olan üst mahkemeye veya Sulh Ceza Hakimliğine gönderilir.

Tutuklamaya İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır

Tutukluluğa itiraz dilekçesi, anlam bütünlüğü içerisinde yazılmalı ve mevcut delillerimiz varsa bunlar kronolojik sıra ile dilekçede gösterilmelidir. Fazla uzun ve gereksiz konulara değinilerek yazılacak olan dilekçelerin sıkıcı bir hal alacağı ve asıl anlatmak istediğimiz konuları da gölgede bırakacağı unutulmamalıdır.

Tutukluluğa ve Tutukluluğun Devamına İtiraz Dilekçe Örnekleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tazyik Hapsi Ne Demek

Sitemizde birçok örnek tutuklamaya ve tutukluluğun devamına itiraz dilekçesi mevcuttur. Örnek olarak hazırlamış olduğumuz tutuklamaya itiraz dilekçe örneği üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak talebinize uygun olarak uyarlayabilirsiniz. Yine herhangi bir hak kaybı yaşamamak adına alanında uzman bir hukukçudan yardım almanız yararınıza olacaktır.

tahliye talebi dilekçesi

Tahliye Talebi Dilekçe Örneği

Tutukluluğa İtiraz Dilekçe Örneği

tutukluluğun devamı

Tutukluluğun Devamına İlişkin Karar İtiraz Dilekçe Örneği

Tutukluluğun Kaldırılması İstemi Dilekçe Örneği

PDF formatında dilekçelerimizi indirmek için lütfen üzerine tıklayınız.

Tutukluluğun Kaldırılması Talepli Dilekçe Örneği

Tahliye Talebi Dilekçesi Tutukluluğa İtiraz Dilekçe Örneği

Tutukluluğun Devamına İlişkin Karara İtiraz Dilekçe Örneği



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.


Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016