Uzlaştırma Görüşme Tutanağı Örneği

A+
A-

Uzlaştırma işleminin ikinci aşaması olarak kabul edeceğimiz uzlaştırma görüşme işlemleri, uzlaştırma teklifinin taraflar tarafından kabulünden sonra başlanılan uzlaştırma işlemidir. Uzlaştırma görüşme tutanağı ise taraflarla karşılıklı olarak yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda düzenlenen tutanağın adıdır. Uzlaştırma Görüşme Tutanağı tarafların hep birlikte bir araya gelmesi ile düzenlenebildiği gibi ayrı ayrı görüşme yapılarak da düzenlenebilir. Şimdi sizlere uzlaştırmanın genel konularından biraz bahsettikten sonra uzlaşma görüşme tutanağı hakkında bilgi verip soruşturma ve kovuşturmaya ait dosyalar için ayrı ayrı olmak üzere iki uzlaştırma görüşme tutanağı örneğini paylaşacağız.

5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Uzlaştırma

Türk Yargı Sistemimizde yeni bir uygulama olarak ifade edebileceğimiz uzlaştırma işlemi ilk olarak 26/07/2007 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Uzlaştırma yasanın yürürlüğe girdiği tarih itibari ile ilk olarak 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 253. Maddesi ile diğer kanunlarda uzlaştırma kapsamında olduğu belirtilen suçlar bakımından şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar gören gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişisi arasında uzlaştırma işlemlerinin yapılmasına ilişkin hükümleri kapsamaktaydı. Ancak 02/12/2016 tarihinde yürürlüğe giren 6763 Sayılı Yasanın 34. Maddesi ile uzlaştırma kapsamına giren suçların kapsamı genişletilmiş ayrıca uzlaştırma işleminin uygulanmasına ilişkin olarak düzenleme yapılmıştır.

Uzlaştırma kapsamında olan suçlarla ilgili daha yazmış olduğumuz Uzlaştırma Kapsamındaki Suçlar Ayrıntılı Tablo konulu makalemizden uzlaştırma kapsamındaki suçlarla ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Uzlaştırma Görüşme Tutanağı

Uzlaştırma teklifinin taraflarca kabul edilmesinden sonra yapılan görüşmeler sırasında tutulan tutanağı uzlaştırma görüşme tutanağı olarak adlandırabiliriz. Taraflar, uzlaştırma görüşmeleri sırasında birbirlerine karşı edimli olarak uzlaşmak istediklerini beyan edebilecekleri gibi edimsiz olarak da uzlaşmak istediklerini beyan edebilirler.

Uzlaştırma görüşmeleri gizli olarak yürütülür. Uzlaştırma görüşmelerine şüpheli, mağdur, suçtan zarar gören, kanuni temsilcisi, müdafi ve vekil katılabilir. Şüpheli, mağdur veya suçtan zarar görenin kendisi veya kanuni temsilcisi ya da vekilinin haklı bir mazereti olmaksızın görüşmelere katılmaktan imtina etmesi halinde, ilgili taraf uzlaşmayı kabul etmemiş sayılır. Uzlaştırma görüşmeleri gerekli görülmesi halinde birden fazla yapılabilir. Yine gerek görülmesi halinde,  uzlaştırma görüşmeleri, görüntülü ve sesli iletişim tekniğinin kullanılması suretiyle de yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İş Kazası Maddi Manevi Tazminat Davası Dilekçe Örneği

Uzlaştırma Görüşmelerinde Edimin Konusu

Uzlaştırma görüşmeleri sırasında taraflar birbirleri ile edimsiz olarak uzlaşmayı kabul edebildikleri gibi, edimli olarak da uzlaşma talebinde bulunabilirler. Tarafların belli bir edimin yerine getirilmesi konusunda anlaşmaya varmaları halinde aralarında hukuka bir edim kararlaştırabilirler ayrıca aşağıda yazılı edimlerden bir veya birkaçının da yerine getirilmesi konusunda anlaşabilirler.

  1. Fiilden kaynaklanan maddî veya manevî zararın tamamen ya da kısmen tazmin edilmesi veya eski hâle getirilmesi,
  2. Mağdurun veya suçtan zarar görenin haklarına halef olan üçüncü kişi ya da kişilerin maddî veya manevî zararlarının tamamen ya da kısmen tazmin edilmesi veya eski hâle getirilmesi,
  3. Bir kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren özel bir kuruluş ile yardıma muhtaç kişi ya da kişilere bağış yapmak gibi edimlerde bulunulması,
  4. Mağdurun, suçtan zarar görenin veya bunların gösterecekleri üçüncü şahsın, bir kamu kurumunun ya da kamu yararına hizmet veren özel bir kuruluşun belirli hizmetlerini geçici süreyle yerine getirmesi veya topluma faydalı birey olmasını sağlayacak bir programa katılması gibi diğer bazı yükümlülükler altına girilmesi,
  5. Mağdurdan veya suçtan zarar görenden özür dilenmesi. 

Uzlaştırma Görüşme Tutanağı Örneği

Aşağıda örnek olarak hazırladığımız soruşturma ve kovuşturmaya ait uzlaştırma görüşme tutanağı örneği üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak uyarlayabilirsiniz. Uzlaştırmanın diğer aşamaları olan Uzlaştırma Teklif Formu ve Uzlaştırma Raporu için diğer makalelerimizden ve örneklerimizden yararlanabilirsiniz.

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.

Mahkeme Uzlaşma Tutanağı Örneği (3 Sayfa)

Görüşmek tutanağı uzlaşma için

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Mahkeme

Mahkeme uzlaşma görüşme tutanağı

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Mahkeme

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Mahkeme

Savcılık Uzlaşma Görüşme Tutanağı Örneği (3 Sayfa)

Savcılık uzlaşma görüşme tutanağı

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Savcılık

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Savcılık

Uzlaşma Görüşme Tutanağı Savcılık

Uzlaştırma Görüşme Tutanağını PDF formatında bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Senet Nasıl İcraya Verilir? Takibe Koymak İçin Yapılması Gerekenler

Mahkeme Uzlaştırma Görüşme Tutanağı Örneği Tek Sanık Tek Müşteki

Savcılık Uzlaştırma Görüşme Tutanağı Örneği Tek Sanık Tek Müşteki



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.


Önceki yazıyı okuyun:
Uzlaştırma Belgesi Nedir ve Nasıl Düzenlenir Detaylı Anlatım

Uzlaşma belgesini, uzlaştırmaya tabi suçlarda, uzlaştırmacı görevlendirilmeden önce veya uzlaştırma aşamasında uzlaşma teklifinin reddedilmesinden sonra, tarafların birbirleri ile uzlaşmaya karar...

Kapat
Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016