Uzlaştırma Raporu Örneği

A+
A-

Uzlaştırma Raporu, uzlaşma teklif formunun kabul edilmesi ve uzlaştırma görüşme tutanağı sonrasında yapılan, uzlaştırmaya ilişkin son işlemdir. 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 253. Maddesine ek olarak 6763 Sayılı Yasanın 34. Maddesi ile yapılan düzenleme ile uzlaştırma yasasının kapsamı genişletilerek uzlaştırmanın daha etkin bir hale gelmesi sağlanmıştır. Bu yazımızda uzlaştırma işlemlerine ilişkin olarak genel konularından biraz bahsettikten sonra uzlaştırma raporu hakkında bilgi verip soruşturma ve kovuşturmaya ait dosyalar için ayrı ayrı olmak üzere iki uzlaştırma raporu örneğini sizlerle paylaşacağız.

Türk Yargı Sisteminde Uzlaştırma

Hukuk sistemimizde yeni bir uygulama olarak ifade edebileceğimiz uzlaştırma işlemi

İlk olarak 26/07/2007 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle, Türk yargı sisteminin tanıştığı yeni bir uygulama şekli olmuştur. Dünyada, ülkemizde uygulanan uzlaştırma işlemine benzer veya farklı şekillerde uygulanan uzlaştırma işlemine ilişkin uygulamalar mevcuttur.

uzlaştırma raporu

Uzlaştırma raporu örneği

Ülkemizde yürürlüğe girdiği tarih itibari ile ilk olarak 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 253. Maddesi ile diğer kanunlarda uzlaştırma kapsamında olduğu belirtilen suçlar bakımından şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar gören gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişisi arasında uzlaştırma işlemlerinin yapılmasına ilişkin hükümleri kapsamaktaydı. Ancak 02/12/2016 tarihinde yürürlüğe giren 6763 Sayılı Yasanın 34. Maddesi ile uzlaştırma kapsamına giren suçların kapsamı genişletilmiş ayrıca uzlaştırma işleminin uygulanmasına ilişkin olarak düzenleme yapılmıştır.

Uzlaştırma kapsamında olan suçlarla ilgili daha yazmış olduğumuz Uzlaştırma Kapsamındaki Suçlar Ayrıntılı Tablo konulu makalemizden uzlaştırma kapsamındaki suçlarla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Uzlaştırma Teklif Formu ve Uzlaştırma Görüşme Tutanağı ile ilgili yazdığımız yazılarımızı okuyarak da uzlaştırma konusunda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Askerlik Tecil Ettirme İşlemi Nasıl Yapılır : Tüm Süreç Detaylı Anlatım

Uzlaştırma Raporu Nedir

Uzlaştırma işleminin son aşaması olan uzlaştırma raporu aşaması, uzlaştırma teklifini kabul eden taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda düzenlenir. Uzlaştırma görüşmelerinin olumlu veya olumsuz olması raporun düzenlenmesi açısından önemli değildir. Düzenlenecek olan uzlaştırma raporunda, uzlaştırma işleminin sağlanıp sağlanmadığı, uzlaştırma işlemi sağlanmış ise herhangi bir edip talep edilip edilmediği veya edimin şekli hakkında ayrıntılı bilgiler yer alır.  Uzlaştırma raporu düzenlendikten sonra tarafların imzası alınarak ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna teslim edilir.

Uzlaştırma Raporu Örneği

Aşağıda örnek olarak hazırladığımız soruşturma ve kovuşturmaya ait uzlaştırma raporu üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak uyarlayabilirsiniz. Uzlaştırmanın diğer aşamaları olan Uzlaştırma Teklif Formu ve Uzlaştırma Görüşme Tutanağı için diğer makalelerimizden ve örneklerimizden yararlanabilirsiniz.

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.

mahkeme uzlaştırma raporu

Mahkeme Uzlaştırma Raporu Örneği

mahkeme uzlaştırma raporu

Mahkeme Uzlaştırma Raporu Örneği

savcılık uzlaştırma örneği

Savcılık Uzlaştırma Raporu Örneği

savcılık uzlaştırma raporu

Savcılık Uzlaştırma Raporu Örneği

Uzlaştırma raporlarını PDF formatında bilgisayarınıza indirmek için lütfen tıklayınız.

Mahkeme Uzlaştırma Raporu Tek Sanık Tek Müşteki

Savcılık Uzlaştırma Raporu Tek Sanık Tek Müşteki



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.


Önceki yazıyı okuyun:
Yeşil Kart Başvurusu Dilekçe Örneği : Nasıl Nereye Başvurulur

Yeşil kart, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan sosyal yardım projesidir. Fakirlik belgesi adı altında verilen yeşil kart maddi hiçbir olanağı bulunmayan,...

Kapat
Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016