Yeni Kimlik İçin Nasıl Randevu Alınır (Hemen Alabilirsiniz)

A+
A-

14 Mart 2016 tarihinde pilot şehir olarak seçilen Kırıkkale’de dağıtımı gerçekleştirilmeye başlayan yeni kimlik için hali hazırda 300 bini geçkin yenileme başvurusu iletildi. İçişleri Bakanlığı’nca takibi sağlanan yenileme işlemlerinin 2020 yılına kadar tamamlanması ve nüfus cüzdanlarıyla ilgili belirli bir standardın tutturulması amaçlanıyor.

yeni kimlik için randevu alma işlemi

yeni kimlik icin nasil randevu alinir hemen alabilirsiniz

İçindekiler

Yeni Kimlik Kartı Değişim Ücreti

İçişleri Bakanlığı’nca Bakanlar Kurulu’na sunulan ve onaylanan kanun maddesi uyarınca kanuni bildirim süresi dışında kalan kişilerin doğum yapması nedeniyle düzenlettiği yeni kimlikler için 16 TL, değişim yapmak isteyen vatandaşlardan 16 TL ve kaybettiği kimliğini yenisiyle değiştirmek isteyen vatandaşlardan 32 TL ücret tahsil edileceği açıklandı.

Yeni Kimlik için Randevu Alma

Yeni kimlik kartı için randevu almak isteyen vatandaşlara özel olarak hizmet vermesi için İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında bir internet uygulaması hizmete sunulmuştur. Bu kapsamda vatandaşların ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web sayfasına giriş yapması gerekir. Kişisel bilgilerini paylaşan vatandaş yakın zamandaki boş saatlere erişebilecek ve randevu seçimi yapabilecektir.

Randevu işlemini internet sitesi aracılığıyla yapmak istemeyen ya da yapamayan vatandaşların 199 numaralı hattı arayarak da randevu işlemini tamamlaması mümkündür.

Yapılan yeni kimlik başvurusu sırasında TC kimlik numarasına istinaden bir sorgulama yapılacak ve son aldığı nüfus cüzdanının kontrolü sağlanacaktır. İlk defa kimlik almak üzere başvuru ileten kişilerin aile cüzdanı, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. kimlik belgesi yerine geçebilecek resmi fotoğraflı belgelerle başvuru iletmesi de mümkündür.

Randevu alındıktan ve nüfus müdürlüğüne gidildikten sonra yeni kimlik kartı için son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğrafa da ihtiyaç olacaktır. Söz konusu fotoğrafın ICAO standartlarına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Ek olarak yeni kimlik kartıyla birlikte hayatımıza kazandırılacak uygulamalardan birisi olan parmak izi kaydı da gerçekleştirilecektir. Bu nedenle başvuru sırasında biyometrik verilere ek olarak parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi vb. kayıt edilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Uzlaşma Nedir ( Detaylı Anlatım )

Hatırlanabileceği gibi eski kimlik kartlarında belirli bir yaşa gelene kadar fotoğraf ibrazı gerekmiyor, kimliğin fotoğrafsız olması ciddi bir probleme neden olmuyordu. Fakat geliştirilen yeni kimlik kartıyla birlikte 15 yaşından büyük her kişinin fotoğrafının ibraz edilmesi gerekliliği de bulunuyor. 15 yaşından büyük her birey kendi kimlik başvurusunu kendisi yapma imkanına sahip.

Yeni kimlik kartları geçerliliğini 10 yıl süresince koruyacak ve eski kimlik kartlarına nazaran çok daha kaliteli materyallerden üretilmesi nedeniyle yıpranmadan uzun yıllar kullanılabilecek. 10 yılın sonunda ise yine aynı prosedürlerden geçilmesi suretiyle kimliğin yenilenmesi gerekecek.

YKS-TYT Sınavı ve Yeni Kimlik

Son zamanların en kafa karıştıran konularından birisi de YKS TYT gibi üniversite geçiş sınavları için yeni kimliğin gerekli olup olmadığı. Yapılan açıklamalar sınavlara başvuru yapan kişilerin nüfus cüzdanlarını yenisiyle değiştirmesi gerektiği yönünde. Dolayısıyla sınav öncesinde mutlaka kimlik değişim işlemleri tamamlanmış olmalıdır.



ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.


Sitemizde paylaşılan dilekçe örneği ve diğer bilgiler tamamen bilgilendirme amacıyla paylaşılmış olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeksizin başka bir yerde yayımlanması yasaktır. - Aralık 2016